Vroegboekkorting Zomervakantie 2020
Vakantie is voor veel mensen het leukste wat er is. Dat is natuurlijk niet onlogisch. Elk mens in Nederland heeft een hartstikke druk leven. Er wordt in Nederland hard gewerkt om brood op de plank te krijgen. Veel mensen hebben bovendien ook nog eens kinderen en daarvoor moet ook van alles betaald worden. Vroeger was het meestal zo dat er maar één persoon in het huishouden werkte. Tegenwoordig werken zowel de vader als de moeder in de meeste gevallen. Juist daarom is het van belang om even te ontstressen. Daarom gaan heel veel mensen jaarlijks op vakantie, zodat ze kunnen genieten van een bestaan zonder stress. Je wilt natuurlijk niet te veel geld betalen voor een vakantie, want er zijn nog meer zaken waar je geld aan moet besteden. Het leven is niet zo goedkoop. Vroegboekkorting is een manier om goedkoop op vakantie te gaan. Wat is vroegboekkorting? Wat zijn de regels omtrent vroegboekkorting? En welke informatie over vroegboekkorting heb jij allemaal nodig? In dit artikel zullen de meest brandende vragen worden beantwoord, zodat je precies weet wat je moet doen.
Hoe werkt vroegboekkorting voor een zomervakantie 2020?
Allereerst is het van belang om vast te stellen wat vroegboekkorting precies is. In principe zegt de naam het al: het is een korting die je krijgt wanneer je heel vroeg je vakantie gaat boeken. Er zijn meerdere kortingen die in de regel veel voorkomen als het gaat om het boeken van een reis. Zo heb je bijvoorbeeld ook de zogenoemde last-minute reizen. Hiervoor krijg je vaak ook korting, maar dit is het tegenovergestelde van vroegboekkorting. Deze korting krijg je namelijk als je nog net van te voren op vakantie wilt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er toevallig een plek in een hotelkamer over is of iets dergelijks. Of iemand heeft op het laatste moment een vlucht gecanceld. Jij als reiziger kan daar dan van profiteren wanneer je niet afhankelijk bent van vaste tijden. Bij vroegboekkorting werkt het juist geheel andersom. Dit is juist voor mensen die ver van te voren hun vakantie plannen, omdat ze weten dat ze alleen dan kunnen. Mensen die al heel vroeg hun vakantie boeken kunnen vaak een korting krijgen.
Een vroegboekkorting is in principe toepasbaar bij alle soorten vakanties. Er zijn veel reisorganisaties die deze vorm van vroegboekkorting aanbieden. Denk daarbij aan een typische zonvakantie naar een all-in hotel in een tropisch land. Of voor een rondreisvakantie met een auto door een mooie stad. Of wanneer je van plan bent om een stedentripje te doen langs verschillende steden. In principe is de vroegboekkorting in veel verschillende situaties toepasbaar. Daar kun jij dan ook gebruik van maken als consument. Het voordeel is dat er veel reisorganisaties zijn en daardoor is de concurrentie ook groot. Jij als consument kan daar dan gebruik van maken door te profiteren van kortingen en andere acties.
Welke periode kun je vroegboekkorting krijgen?
Om gebruik te maken van de vroegboekkorting, is het van het grootste belang dat je in de juiste periode gaat boeken. Maar welke periode is dat precies? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Elk reisbureau hanteert hier namelijk andere normen voor. Toch valt er wel iets zinnigs over te zeggen. Het is dan wel per reisorganisatie verschillend. Dit betekent niet dat de reisorganisaties geen rekening met elkaar houden. Ze willen namelijk concurreren en dit zorgt ervoor dat de vroegboekkorting meestal in dezelfde periode plaatsvindt. Aan het eind van het jaar kun je in principe gebruikmaken van de vroegboekkorting. Wil je dus in de zomer van 2020 op vakantie gaan? In dat geval is het verstandig om in november of december 2019 je reis te boeken. Vaak is het ook nog mogelijk om vroegboekkorting te krijgen in het begin van januari 2020. Maar dit kan dus verschillend zijn per reisorganisatie. In de regel geldt: hoe eerder je boekt voor de zomer van het volgende jaar, hoe meer vroegboekkorting je uiteindelijk ook zal krijgen.
Wanneer hoogseizoen en wanneer laagseizoen?
Bij de vroegboekkorting is het van belang dat je rekening houdt met wat in de reiswereld het hoogseizoen en het laagseizoen wordt genoemd. Het hoogseizoen is de periode dat de meeste mensen op vakantie gaan. Je kunt waarschijnlijk wel raden wanneer dat is. Dit is voornamelijk in de maanden juli en augustus. Alles wat daar buiten valt kun je in principe het laagseizoen noemen. Aangezien er in het hoogseizoen meer vraag is voor een vakantiereis, betaal je in die periode ook veel meer geld. De vroegboekorting is meestal ook enkel van toepassing op het hoogseizoen. Boek je vroegtijdig een reis voor het laagseizoen? In die gevallen is de kans klein dat je gebruik kunt maken van kortingen. Probeer daar dan dus ook altijd rekening mee te houden wanneer jij je reis gaat boeken. Let wel: voor het wintersportseizoen gelden vaak weer andere regels. Dan is het hoogseizoen vaak aan het einde van het jaar. Het is dus ook nog eens afhankelijk van welk soort vakantie je boekt.
Wanneer bouwvakantie 2020
De bouwvakantie is de periode waarin zeer veel mensen in Nederland gelijktijdig vakantie vieren. In de bouw zijn er vaste regels wanneer er sprake is van een vakantie. Maar wanneer is de bouwvakantie? Enerzijds verschilt dit per jaar, maar het is bovendien ook afhankelijk van de regio waarin mensen wonen. Wat betreft de bouwvak in 2020 is Nederland opgedeeld in drie verschillende regio’s. Je hebt regio noord, zuid en midden. In regio noord hebben ze het eerst vakantie. De bouwvakantie begint dan op 18 juli 2020 tot en met 8 augustus 2020. Daarna heeft regio zuid vakantie. Deze is van 25 juli tot en met 15 augustus 2020. Als laatste heeft regio midden vakantie. Deze vakantie is van 1 augustus tot 21 augustus. Werk je ergens in de bouw, dan weet je dus al wanneer je vakantie hebt. In principe kun je je reis dan al een beetje op tijd plannen, zodat je niet voor verassingen kom te staan en gebruik kunt maken van de vroegboekkorting.
Vroegboek of lastminute-korting?
Veel mensen vragen zich af wat nu verstandiger is: vroegboekkorting of lastminute-korting? In principe is dat puur afhankelijk van je situatie. Weet je bijvoorbeeld dat je maar een bepaalde periode vakantie hebt, maar de rest van de tijd het erg druk gaat hebben? Dan kun je gebruikmaken van de vroegboekkorting. Je kunt dan al ver van te voren iets vaststellen, zodat je zeker weet dat je dan kan. Heb je echter meer vrij werk? Ben je bijvoorbeeld freelancer en kun je zelf bepalen wanneer je vrij neemt? Dan kun je profiteren van lastminute-korting. Bij deze korting kun je namelijk niet ver van te voren plannen wanneer je kunt. Om die reden kun je dan profiteren van deze last-minute korting. Elk korting heeft dus zo zijn voordelen, maar elke korting heeft ook zijn nadelen. Afhankelijk dus van de manier waarop je leven is ingericht.
Populaire bestemmingen?
Vooral voor de populaire bestemmingen is er vaak vroegboekkorting geldig. In het hoogseizoen zijn er een aantal plekken waar veel toeristen in Nederland massaal naar toegaan. Vaak zijn dit de warme landen in Zuid-Europa. Denk daarbij aan Spanje, Portugal en Frankrijk. Dit zijn echt populaire vakantiebestemmingen. Ook Turkije is heel populair onder de Nederlandse vakantiegangers. In beide gevallen kun je meestal profiteren van vroegboekkorting.
Op vakantie met gezin?
Wil je op vakantie met gezin? Dan kun je het beste aan het begin van de zomervakantie op vakantie gaan. Dan kun je profiteren van veel vroegboekkorting, want daar zijn reisorganisaties gek op. Ze willen namelijk aan het begin van de zomervakantie al veel hotels vol hebben. Veel mensen gaan niet gelijk op vakantie bij de zomervakantie van de kinderen. Ze wachten daar nog een paar weken mee. Wil je echter profiteren van vroegboekkorting, dan is het aan te raden om daar niet te lang mee te wachten. Hoe eerder, hoe beter.
Goedkope landen
Europese landen worden tegenwoordig steeds duurder om naartoe op vakantie te gaan. Dit komt omdat de economie groeit en Europese landen in de regel rijk zijn. Wil je echt profiteren van een goedkope vakantie, dan is het aan te raden om naar Turkije te gaan. Dit is een relatief goedkoop land om vakantie te vieren. Maar ook bijvoorbeeld een vakantie naar Aziatische landen is in de regel veel goedkoper. De kosten voor overnachtingen en dergelijke liggen daar aanzienlijk lager dan in Nederland.
Tips
Naast vroegboekkortingen en dergelijke, kun je in de regel ook profiteren van vele andere vormen van korting. Veel reisorganisaties hebben bijvoorbeeld een speciale pagina met verschillende aanbiedingen. Wanneer je die site dan regelmatig in de gaten houdt, kun je profiteren van al die aanbiedingen. Soms kun je bij dergelijke websites ook een melder inschakelen. Je wordt dan op de hoogte gesteld wanneer er bijvoorbeeld weer een nieuwe aanbieding is.
Geef een reactie